Pajskalet:
1 ½ dl bovetemjöl (knappt)
½ dl ekokokosflingor
1 msk ekolinkrossfrö
1 ekoägg
125 gr smör (använde inte eko, för att det skulle bli en laktosfri paj)
Hacka ihop de torra ingredienserna med ägget och smöret. Forma en pajdeg och tryck ut den i en pajform. Man kan börja med drygt en dl bovetemjöl och fylla på mera för torrare konsistens, om den känns för geggig. Alternativt kan man kanske öka på kokosflingorna, men då blir det säkert starkare kokossmak, vilket inte är meningen. Jag hade också bovetemjöl på fingertopparna när jag tryckte ut degen i formen, för att den inte skulle fastna i fingrarna.
Det här pajskalet tänker jag prova till andra pajer också. Det borde ju gå att göra goda salta pajer med samma recept.
Fyllningen:
200 gr naturell färskost, absolut ingen lightversion för det funkar inte ens (har inte hittat någon ekofärskost)
2 msk smält smör
1 dl ekomjölk
2 msk ekohonung
2 msk citronsaft (man kan pressa en ekocitron, men jag hade färdig citronsaft)
2 nypor äkta ekovaniljpulver
3 ekoägg
Blanda alla ingredienserna till en slät smet och häll den i pajskalet.
Grädda ostkakan i nedre delen av ugnen i 160 grader ca en timme.
Kakan är godast kall! På sommaren kan man äta den med smultron, men den är också god som den är också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar