onsdag 28 juli 2010

Ekologiska barnkläder i Vasa

En uppdatering av utbudet av miljövänliga barnkläder i Vasa. Tyvärr har åtminstone inte jag många nya alternativ sen sist jag skrev om det. Berätta gärna om du vet om något annat. Det är en riktig utmaning att hitta miljövänliga kläder. Ju större barnen blir, desto mindre alternativ finns det - och mer egna åsikter om vad man vill ha på sig. Vinterkläder och sånt finns inte, vad jag vet. Byxor är svårare att hitta än tröjor och skjortor. T-shirts har "alla", även de som inte annars har några ekokläder till försäljning. Strumpor finns det rätt mycket av, men värre är det med strumpbyxor och långkalsonger. Gällande kläder till tonåringen har jag inga särskilda miljöambitioner alls för tillfället, det är helt enkelt omöjligt. Det finns nästan ingenting, och om det mot förmodan finns, så är det inte snyggt...


Polarn & Pyret Alla plagg är inte eko, men de som har ordet ECO på den lilla lappen som är kännetecknet för P& P (och svanenmärket). Finns i andra våningen i HS-center.

Ellen & Elvira Ett lokalt företag på Fredsgatan


HM har en del kläder gjorda i ekologisk bomull och andra miljövänligare material än konventinell bomull. De är lite jobbiga att hitta bara, man måste gå igenom alla kläderna och titta på lapparna, för de är inte så tydligt utmärkta och om man frågar personalen så kan de sällan peka ut plaggen.

Citymarket säljer en del barnkläder av märket DooGood. De är gjorda i ekologisk bomull.

Ekosoppi kan ha några enstaka plagg till barn, men inget stort urval.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar