"Ekologisk" och "snabb" passar sällan i samma mening. Det som är ekologiskt kräver ofta tid, det som går snabbt är sällan ekologiskt. Något som jag gillar med lediga dagar är att det finns mera tid att laga mat och planera maten. På vardagarna när vi kommer hem från jobb/skola/dagis brukar alla vara hungriga och jag brukar bara ge rätter som tar max en halv timme att laga någon chans att upptas i menyn, helst utan att förfalla till färdiga köttbullar och pizza hela tiden.
En riktig höjdare tycker jag är Kodials färdiga paket med ekologiska soppgrönsaker (dessvärre är inte samtliga i familjen riktigt på samma linje). Då är det bara att koka upp vatten, pluppa i ekologisk grönsaksbuljong, skala och skära potatis i bitar och så tvätta och skära soppgrönsakerna från paketet och variera med valfritt kött/fisk/korv/kyckling eller vad man nu vill ha i och snart har man en jättegod färdig soppa, som kanske räcker till några lunchportioner också. Soppan brukar klara halvtimmesgränsen. Och dessutom blir det inga halva purjolökar och kålrotsbitar över som man inte vet vad man ska göra med och glömmer bort i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar