Mockarutor LCHF
Botten:
3 ekoägg
½ dl ekogrädde
½ dl smält smör
2-3 msk ekokakaopulver (eller mer enligt smak)
0,6 dl ekokokosmjöl
1 tsk bakpulver
3-4 msk honung (man kan sätta enligt egen smak och hur söt man vill ha den. Enligt originalreceptet ska man använda sötningsmedel, men vi brukar undvika såna. Vi hade flytande ekologisk honung hemma. Den bästa honungen ur hälsosynvinkel är "hård", alltså icke-flytande som man måste ta med sked, men jag vet inte hur den skulle fungera här)
Fyllning:
100 gr mörk choklad (minst 70 % rättvisemärkt)
1-2 msk ekogrädde
1-2 msk smör
Ev. ekokokosflingor
Vispa äggen och tillsätt det smälta smöret och grädden. De torra ingredienserna blandas samman och siktas ner i äggsmeten. Blanda.
Häll i en 25 cm stor pajform eller en fyrkantig form i storleken 18x 25 cm, vars botten är täckt med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 min.
Smält chokladen i vattenbad och blanda i de övriga ingredienserna. Bred fyllningen på den avsvalnade bottnen. Strössla eventuellt över kokosflingor, eller låt kakan vara som den är. Med kokosflingor på liknar den mockarutor, men detta är en betydligt lyxigare variant än vanliga mockarutor.
En sats räcker till ca 8 bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar