fredag 11 februari 2011

Dåliga hushållsmaskiner del 2

Nu har vår diskmaskin fått domen. Pumpsystemet är sönder. Det går att laga. Förhoppningsvis. Man måste bara vara målmedveten. Reparatören - alltså den reparatör i Vasatrakten som man förväntas vända sig till om man vill reparera diskmaskiner av just detta märke - ville igen sälja en ny diskmaskin till oss (borde han byta bransch och bli försäljare istället?). Men nu gick han då med på att reparera vår diskmaskin, provköra den två gånger och om den då funkar får vi tillbaka den utan någon som helst garanti på varken reservdelar eller jobb. Går den sönder igen så är det på eget ansvar. Ska det faktiskt vara så? Finns det ingen skyldighet att ge någon som helst garanti på sitt eget arbete eller på en splitterny reservdel? Man blir ju riktigt osäker här, om man i alla fall borde ha gått ut och köpt en ny diskmaskin...

Som om det inte skulle räcka med diskmaskinen, så sa vår centraldammsugare upp sig idag. Jag hade dammsugit i ett rum helt som vanligt och stängde av emellan, eftersom jag måste göra något annat. Sen skulle jag fortsätta och då sa det bara klick, klick, men inget hände. Hela systemet hade slocknat bort, provade i alla "hål", men helt dött överallt. Min man tog sig an uppgiften att ta reda på vem som är reparatör för centraldammsugare av detta märke och ringde dit. Gissa vem det var! Jo, vår kära diskmaskinsreparatör/wannabeförsäljare! Han kunde inte säga något om reparationen ännu, men upplyste oss om att en ny centraldammsugarenhet kostar si och så många euro. Suck!

Nu är vi ju hellre brödlösa än rådlösa, så vi tog in vår urgamla dammsugare från uteförrådet. Den tjänade många år i våra tidigare lägenheter, sen var den med om mycket under byggtiden, har sugit upp byggdamm och cementdamm och sågspån och allt möjligt och de senaste åren varit bildammsugare. Jag prövade inte själv, men dammfritt blev det efter mannens framfart.

Vad är det för fel??? Människan förbereder sig för en resa till Mars och det går inte att tillverka maskiner till hushållet som ens klarar fem år????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar