söndag 3 april 2011

Marthainspiration


Är hemkommen från en Marthainspiratörsweekend i skärgården på Björkö Wärdshus. Jag har hoppat på en utbildning eller inspirationskurs där det är meningen att vi så småning om ska kunna hålla egna kurser om det eller de Marthateman som vi själva är mest intresserade av och inspirera andra kvinnor. Vi bygger också nätverk och lär känna varandra och utbyter tankar. Åtminstone under denna helg kändes det som om vi hade så mycket att prata om att det aldrig tänkte ta slut. Och till alla som nu har fördomar mot Marthaförbundet så kan jag påpeka att det inte var kaffedrickning och skvaller det handlade om. Nej, det var dryga 20 kvinnor i olika livssituationer, som har den gemensamma nämnaren att vi vill må bra psykiskt och fysiskt, värna om miljön och människor och relationer, vi är intresserade av mat på ett eller annat sätt och vi vill göra själv, vare sig det gäller konkret handarbete eller genom att kanske gå mot de rådande normerna och göra saker lite annorlunda.

Jag tror inte att jag är den enda som tyckte att helgen var SÅ KUL! Många av oss som var där känner ibland att vi är lite udda, eller har lite udda intressen när vi är intresserade av ekologiska frågor, försöker downshifta och göra saker och ting lite annorlunda än den rådande trenden. Då är det extra roligt att få träffa och lära känna likasinnade även om vi också sinsemellan är väldigt olika.

Vi kommer att ha några närstudiedagar till under sommaren och hösten. Dessutom börjar vi nu med att dela in oss i grupper och ha diskussionscirklar om att leva enklare utgående från Gisela Lindes bok Lev enklare - ide'er för en hållbar livsstil. Efter det är det också meningen att var och en av oss ska leda en egen diskussionscirkel med nya deltagare på samma tema någon gång i höst eller vinter. Anmäl dig om du är intresserad och bor i Vasa/Korsholmstrakten! :)


8 kommentarer:

  1. Hej,
    Låter intressant!
    Jag har någonstans läst om Marthainspiratörer, men hittar just nu ingen information. Vet du om det ordnas något här i Hfors regionen?

    SvaraRadera
  2. Här hittar du mer om marthainspiratörskursen
    http://www.martha.fi/svenska/vem_vi_ar/marthainspirator/
    Kurser verkar ordnas bara i Vasa och i Östra Nyland, men du kan ju kontakta Marthaförbundet och höra dig för. Om det finns tillräckligt med intresse kanske de kan ordna fler kurser.

    SvaraRadera
  3. Jag anmäler mig härmed! Sallads-Maria

    SvaraRadera
  4. Vad bra, Sallads-Maria! Anmälningen är registrerad! Då är vi åtminstone två! :)

    SvaraRadera
  5. Hej Nadja! Roligt att hitta din blogg och se vad du brinner för! Ska genast tipsa ett par bekanta som också är inne på det här med ekologiskt! Själv har jag också läst Bodil Jönsson och är intresserad av slow-living-rörelsen. Spännande med Martha-inspiratörer, hoppas idéerna sprider sig så ekolivsstilen blir allt vanligare. Allt gott! Kram, Anna

    SvaraRadera
  6. Kul att du tittade in, Anna!

    SvaraRadera
  7. jag är med. superintresserad. /monica backman

    SvaraRadera