torsdag 14 juli 2011

Jordgubbar!


Naturenligt och närproducerade jordgubbar från Sunds i Kuni, Korsholm!
Härligt med jordgubbssäsong. Det här ska vi njuta av i vinter...

2 kommentarer:

  1. Hur fryser du in gubbarna? Läste någonstans att de tappar sin sötma när man fryser in dem och att det är därför man brukar sockra dem före infrysning. Och jag antar att du inte använder socker.
    milli

    SvaraRadera
  2. Jag fryser in jordgubbarna hela, men bara några (ca 20 st) i enliterspåsar, så att de fryser en och en eller högst två, tre i en klunga. Då är de lätta att ta ut och tina upp bara så många som man vill ha. Vi äter ofta några bär till frukost och då kan man ta ut dem en stund förrän man ska äta och låta dem tina i rumstemperatur, då är de härligt krispiga och kalla att äta och hur goda som helst enligt min (sockerfria) smak. Om man fryser in för många på en gång eller hela jordgubbar i en stor frysask så kan jag hålla med om att de blir vattniga och smaklösa. Sötma är en smaksak och en vanesak. Jag vet såna som sätter socker på färska jordgubbar också...

    SvaraRadera