torsdag 3 mars 2011

Planer på mera ekologiska matvaror

Det är inte bara som jag fått för mig, det är faktiskt så att utbudet på ekologiska matvaror har ökat mycket på senare tid. I dagens Pohjalainen står det att Valio har 18 olika ekologiska matvaror på marknaden, varav hälften lanserades ifjol. Också tex Atria lanserade nya varor för ett år sen. Enligt artikeln så är det flera stora producenter som nu planerar att satsa mer på ekologiska matvaror. Efterfrågan har vuxit men tillgången till tex ekologiskt kött har varit dålig. Atria har inte gjort reklam alls för sitt ekokött, för efterfrågan har redan från början varit större än utbudet. I artikeln sägs det att Atria håller på och tar fram nya varor som ska komma ut på marknaden nästa år. Vad det är vill de inte avslöja ännu, men ger en vink om att det är frågan om råvaror som passar såna som absolut själv måste få krydda och steka sin mat.

Låter bra, tycker jag!

Trots det ökade utbudet verkar vår familj ändå höra till undantagen, för endast 1,2 procent av all mat som köps hem är ekologisk. Men nu siktar man alltså på en ökning.

I samma tidning är det dessutom en liten notis om att många storkök siktar på att öka andelen ekologiska matvaror i sin matlagning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar